Roskó Tibor

Rólam

Roskó Tibor vagyok a Debreceni Egyetem Informatikai Tudományok Doktori Iskolájának PhD hallgatója. Kutatásomban a Szemantikus Web és gráf adatbázisok területére fókuszálok, elsődleges célom a szeparáltan működő adattárházak közötti együttműködést támogató megoldások kidolgozása.

Korábbi kutatásaimra alapozva, több egybevágó technológiát felhasználva szeretnék egy általánosan alkalmazható metódust implementálni, mely lehetővé tenné a különböző adatbázisok közötti együttműködést, ezzel csökkentve a redundáns adattárolást és hozzájárulva az erőforrások optimalizálásához. Az együttműködés alapját is biztosító gráf adatbázisra való áttérés hatalmas előnyökkel jár, viszont a folyamat absztrakt, minden esetben alkalmazható algoritmusa nem kiforrott, ahogyan a gráf adatbázisok alkalmazása sem. Ennek apropóján kutatásom eredményeinek gyakorlatba való átültethetőségének támogatására egy BPMN- en (Business Process Model and Notation) alapuló absztrakt algoritmust szeretnék leírni, amely segítséget nyújthat a gráf adatbázisokra történő migrációban.

Az e-ügyintézés lehetőségeinek kiaknázásában is aktívan részt szeretnék venni a jövőben is, így a korábbi projektjeimet felhasználva egy oktatási segédlet elkészítésén dolgozok, mely útmutató lehet a kevésbé tapasztaltak számára az elektronikus ügyintézés világában.

Szabadidőmben szeretek új embereket megismerni, kirándulni és sportolni. E téren kedvenc helyeim a szabadtéri kondiparkok, kirándulást tekintve pedig az erdős, hegyvidéki tájakat részesítem előnyben.

Készült: Vásárosnamény, 2020-03-29 12:05:45. | A tartalom felhasználásához a szerző előzetes engedélye szükséges!